Eataly schuift opening Nederland op de lange baan

Eataly schuift opening Nederland op de lange baan

De Italiaanse restaurantketen Eataly wijzigt de plannen: ook in 2024 komt er geen vestiging in Amsterdam. Op dit moment focust het bedrijf zich op nieuwe afzetmarkten in Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. 

Dat liet oprichter Oscar Farinetti los tijdens de RetailTrends-studiereis naar Milaan en Eataly in Bologna. Ongeveer een half jaar geleden vertelde hij in 2024 een vestiging te willen openen in Amsterdam, maar dat plan is nu dus op de lange baan geschoven. Van een nieuwe datum is nog geen sprake. “Een team van vijftig mensen zoekt doorlopend naar nieuwe locaties, maar de perfecte plek in Amsterdam is nog niet gevonden.”

Met zicht op de opening in Nederland sloot Farinetti eerder al een deal met Weston-familie, toenmalig eigenaar van de Bijenkorf. Van deze samenwerking is wel nog steeds sprake: onder deze constructie gaat Eataly de eerste vestiging in Londen openen. De Bijenkorf werd echter eind vorig jaar verkocht aan de Thaise Central Group en het Oostenrijkse Signa.

Het is niet voor het eerst dat Eataly's plannen voor een opening in ons land worden uitgesteld. Oorspronkelijk wilde de Italiaanse foodformule al in 2018 naar Amsterdam.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!