MKB wil btw-boycot

Als het aan Jan Meerman ligt, vice-voorzitter van MKB-Nederland, dragen leden tijdelijk geen btw af aan de overheid. Ondernemers zijn namelijk de aanhoudende regellasten "spuugzat" en beraden zich op acties.

Volgens Meerman merkt de kleine ondernemer nog steeds niets van de regeldrift door het kabinet. “Wij lijken wel het afvalputje van Nederland. Ik hoop op massale steun voor de actie”, aldus Meerman.

De voorzitter hekelt de stilte rond het kabinet voor de concrete plannen van MKB om administratieve lasten serieuzer aan te pakken. Het kabinet wil de regellasten voor bedrijven uiterlijk volgend jaar met 17 miljard euro terugdringen.

Meerman: "Begrijp me goed, dit is voor ons het best denkbare kabinet. Maar als je bedenkt dat er aan het begin van dit jaar weer zeventien regels zijn bijgekomen en er geen enkele is verdwenen, dan slaat de frustratie keihard toe." Meerman hoopt dat zijn achterban de ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ omarmt: “Het gaat er ons niet om dat we geen btw willen betalen. Alleen moeten onze klachten nu eens serieus worden behandeld”.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!