Waarom een goed assortiment aan vlees belangrijk is voor de BBQ

Waarom een goed assortiment aan vlees belangrijk is voor de BBQ

Een van de meest populaire manieren om van een barbecue te genieten, is door een goed assortiment aan vlees te hebben. Het probleem is dat niet al het vlees gelijk is gemaakt. Als je je tijd en geld gaat besteden aan het bestellen van bbq-vlees, moet het de moeite waard zijn om te eten. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste vlees.

Het ideale vlees voor de barbecue is ongeveer 1,5 cm dik
Het ideale bbq-vlees is ongeveer 1,5 cm dik. Kies je een stuk vlees dat te dun is, dan wordt het moeilijk om helemaal door te garen. Dit komt omdat de warmte niet door het oppervlak en in het midden van het vlees zal komen. Kies je echter een stuk vlees dat te dik is, dan wordt een deel van je kooktijd besteed aan het wachten tot het gaar is. In dit geval kan er aan de ene kant licht aanbranden of grillen terwijl de andere kant nog niet gaar is. Om deze situatie volledig te vermijden, kun je proberen om grote stukken in kleinere stukken te verdelen met spiesen of messen voordat je ze op je barbecue legt.

Let op de marmering van het vlees
De marmering van vlees is het vet dat er doorheen loopt. Het is belangrijk omdat het smaak en malsheid toevoegt aan je barbecue. Kies je echter voor vlees met teveel marmering, dan kan het door overkoken droger worden dan andere vleessoorten. Als er niet genoeg marmering in een stuk vlees zit, kun je het ook niet goed garen. Dat komt doordat er niet genoeg vetgehalte is om het vochtig te houden tijdens het koken op een open vuur grill.

Vlees van goede kwaliteit heeft een mooie felrode kleur
Vlees is een belangrijk onderdeel van elke barbecue. Veel mensen zijn echter nog steeds in de war over het kiezen van een goed stuk vlees om te barbecueën. Neem het pakje vlees altijd in de hand en druk het naar beneden om te controleren hoe dicht het vlees is. Een kenmerk van vlees van goede kwaliteit is een mooie felrode kleur en zonder al te veel bruine delen. Als het vlees vers is, heeft het een heel licht roze of rode kleur. Het vlees moet stevig en goed verpakt zijn. Als het vlees een grijsbruine kleur of geelbruine kleur heeft, koop dat soort vlees dan niet. Dan weet je namelijk dat dit vlees eerder is ingevroren en misschien is bedorven in opslagomstandigheden. Als je je gasten een heerlijk gerecht van de barbecue wilt serveren, zorg dan dat je het juiste vlees koopt!

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!