ING test nieuwe contactloze betaalmethode

ING test nieuwe contactloze betaalmethode

ING test een nieuwe betaalmethode: Near. Met de naar eigen zeggen eerste peer-to-peer betaaltool is het mogelijk om een betaling te doen aan iemand met een smartphone in de buurt. 

Voor de innovatie, die in ING’s innovatielab is ontwikkeld, werkt de bank samen met de Nederlandse techontwikkelaar NXP. Met Near heeft ING als doel om ad-hoc betalingen eenvoudiger te laten verlopen, zonder dat men telefoonnummers of rekeningnummers hoeft uit te wisselen. Als voorbeeld noemt de bank het kopen van goederen tussen particulieren of het verrekenen van een uitgave in de horeca. Ongeveer dezelfde transacties als waar ABN Amro met Tikkie op doelt.

In de ING Bankieren-app selecteer je de persoon in de buurt die je wilt betalen, waarna je een bedrag vermeldt en de transactie bevestigt. De betaling is in het transactieoverzicht van de ontvanger te zien. 

Voor Near heeft ING een samenwerking met Samsung: bij de uitrol is de tool dus alleen voor deze type smartphones te gebruiken. Eind dit jaar wordt de methode getest onder een groep klanten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!