HEMA ziet mogelijkheden voor extra winkels in Frankrijk

HEMA ziet mogelijkheden voor extra winkels in Frankrijk

HEMA ziet mogelijkheden om de komende vier jaar het aantal fysieke winkels in Frankrijk te verdubbelen. De warenhuisketen kiest daarbij niet voor franchise, maar wil de winkels in eigen beheer houden.

Dat meldt countrydirector Stéphane Frenkel aan het Franse Retail Républik. HEMA heeft 68 winkels in Frankrijk, waar 40 procent is gevestigd in de regio Parijs. “De komende vier jaar willen we onze aanwezigheid vergroten door ons uitsluitend op filialen te richten.” Hij denkt aan winkels van zo'n 400 vierkante meter op plekken met veel traffic.

HEMA heeft door corona een lastig jaar achter de rug in Frankrijk. De keten sloot daarom zo'n 10 procent van de winkels daar, omdat die niet rendabel waren. Ook werd een punt gezet achter de shop-in-shops bij Franprix en Géant Casino. In twee jaar tijd opende HEMA er 350. Volgens Frenkel waren ze een groot succes ('HEMA werd als merk herkend'), maar ging de groei ten koste van de eigen winkels.

Sinds de overname door Parcom en Jumbo-familie Van Eerd, en met Saskia Egas Reparaz als ceo, zoekt HEMA het dichter bij huis. De keten trok zich terug uit Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Maar Frankrijk wordt net als de Benelux als thuismarkt gezien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!