Protesten tegen Tesco houden aan

Supermarktreus Tesco blijft voor beroering zorgen in Groot-Brittannië. De Britse concurrentieorganisatie vindt de macht van Tesco te groot. De Office for Fair Trading (OFT) stelt in een rapport dat vooral Tesco, maar ook Asda, Sainsbury’s en Morrisons, kleinere ondernemers teveel verdringen. Zo kopen de ‘grote vier’ regelmatig lappen grond op, waar vervolgens niets mee gedaan wordt. Volgens het OFT doen ze dat om concurrenten uit de buurt te houden.

In hetzelfde rapport stelt het OFT overigens dat consumenten ook profiteren van Tesco’s sterke positie. De grote ketens willen koste wat kost klanten bij de ander weglokken. Hierdoor is een groter aanbod ontstaan, met een hogere kwaliteit en tegen een lagere prijs.

In februari hadden veertien actiegroepen en milieuorganisaties zich al verenigd in het protestplatform ‘Tescopoly’. Tesco zegt zich weinig zorgen te maken om de consumentenprotesten. Een woordvoerder: “Onze klanten kiezen er zelf voor bij ons te kopen. Daar zullen ze toch wel een reden voor hebben?”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!