78% heeft behoefte aan 'gezond'

Van de Nederlandse consumenten heeft liefst 78 procent behoefte aan levensmiddelen die een bijdrage leveren aan de gezondheid. Hetzelfde percentage is bovendien bereid extra te betalen voor dit soort producten. En 77 procent van de mensen is geïnteresseerd in functional food. Dat blijkt uit cijfers van het Erasmus Food Institute.

In de praktijk betekent dit dat eenderde regelmatig cholesterolverlagende voedingsmiddelen koopt en 26 procent producten met toegevoegde vitamines. Daarnaast rekent 46 procent wel eens lightproducten af aan de kassa, 18 procent dieetproducten en 16 procent voedingsmiddelen zonder suiker.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel concludeert uit de cijfers dat gezonde voeding definitief is doorgebroken in de supermarkt. “Gezondheid en overgewicht zijn onderwerpen waar de consument zich tegenwoordig nog bewuster mee bezig houdt. In de supermarkt zijn steeds meer producten te koop die daarop inspelen. Zowel producten die een gezonde levensstijl ondersteunen, als ook functional foods zijn hardlopers in de supermarkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!