Spar overrompeld door exitplannen Deliveroo 

Spar overrompeld door exitplannen Deliveroo 

Spar is verrast over de plannen van Deliveroo om te vertrekken uit Nederland. De supermarktketen zegt niet van tevoren te zijn ingeseind over het consultatieproces dat deze maand wordt gestart.

"We lazen het vanmorgen in het nieuws”, zei een woordvoerder woensdag tegen het ANP. Het is voor de supermarktketen nog onduidelijk welke impact het vertrek van Deliveroo heeft. “We gaan dat de komende tijd bekijken en met Deliveroo in gesprek."

Sinds dit jaar verzorgt het bedrijf in zeven Nederlandse steden de boodschappen- en maaltijdenbezorging voor Spar. Tot eind november blijft Deliveroo bezorgen.

Vakbond FNV denkt dat het vertrek van Deliveroo niet alleen met tegenvallende cijfers heeft te maken, maar ook met rechtszaken die de bond heeft aangespannen. Deze terugkerende juridische strijd gaat al jaren over de schijnzelfstandigheid van zzp'ers. "Hun eigen verdienmodel wordt daar duurder door, en dat is gewoon iets wat bij hen ongetwijfeld heeft meegespeeld om te willen stoppen", aldus bestuurder Amrit Sewgobind tegenover BNR.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!