Weinig faillissementen in de winkelstraat

Weinig faillissementen in de winkelstraat

Twaalf retailbedrijven zijn vorige maand failliet gegaan. Binnen de fysieke winkels bleef het aantal faillissementen beperkt tot drie, blijkt uit cijfers van het CBS.

In juli gingen twee voedingswinkels en één retailer in de categorie ‘overig’ failliet. De negen andere detailhandelsfaillissementen schaart het CBS in de categorie ‘geen winkel of markt’. Hieronder vallen onder meer webwinkels en postorderbedrijven. Zo ging vorige maand onlinesupermarkt Manaw failliet.

Tot nu toe gingen dit jaar 94 retailbedrijven op de fles. Dat zijn er net iets meer dan vorig jaar, toen de teller na zeven maanden op 87 faillissementen stond. 


 

Reacties 6


Guy de Jong 15 aug, 16:34

Beste Jaap, natuurlijk prik ik daar ook doorheen een loop al een tijdje mee in de business. Het feit blijft wel dat er nauwelijks winkels dicht gaan en dat heeft er mee te maken dat het de afgelopen 7 maanden gewoon heel goed is geweest in de handel. Ik spreek nu voor de modebranche en weet uiteraard niet hoe het met de overige retail is gegaan dit jaar.


Jaap R 15 aug, 16:19

@Guy, ik heb nog nooit een negatieve vertegenwoordiger meegemaakt. Dan geven ze eigenlijk toe dat hun collectie tegenvalt. Het ligt er nu ook vooral aan waar je winkel gevestigd is. De kleine plaatsen doen het de laatste 2 jaar beter dan de dure A-locaties.


Guy de Jong 15 aug, 12:39

@ariefeenstra noem ze eens op dan de bedrijven die gestopt zijn? Volgens mij gaat het helemaal niet zo slecht in de modebranche. Ik merk bij de inkoop een positieve stemming zowel voor als achter de tafel. Of is dat allemaal gespeeld?


Leonard Van Liere 13 aug, 14:30

Arie Feenstra, helemaal waar, alle leveranciers betalen uit onzichtbare armoede om daarna de deur op slot te doen met als schamele boodschap” gebrek aan opvolgers” en leeftijd. Altijd geknokt maar toch aan het kortste eind getrokken.


Arie Feenstra 12 aug, 15:31

Je zou bijna denken dat het dus veel beter gaat met de economie in de winkelstraat, maar is het niet de schijn die bedriegt?
Laat men eens een optelling neerzetten van bedrijven die gestaakt zijn en faillissementen, ik denk dat je dan een veel evenwichtiger beeld krijgt.

Hoeveel bedrijven die staken zijn bedrijven die met een vrijwillige sanering stoppen, maar waarvan de eigenaar wel al zijn bezit moet opgeven om de schulden te kunnen saneren.
Kortom een faillissement die in de minne geschikt wordt, dus niet als faillissement wordt genoteerd. Maar die feitelijk voor de eigenaar het zelfde inhoud.


Hans Pieterson 12 aug, 14:10

Als ik naar de modewinkelbranche voor kleine zelfstandige kijk dan is het vaak een kwestie van niet kunnen stoppen. Men gaat maar door tot de bank/belastingdienst/verhuurder of leverancier er de stekker uit trekt. En met het najaar voor de boeg waar veel gezinnen veel meer gaan betalen voor hun gas/licht denk ik dat we qua retail nog niet uit de problemen zijn.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!