Amazon staakt uitrol kassaloze supermarkten

Amazon stopt voorlopig met het openen van nieuwe kassaloze Fresh-supermarkten in het Verenigd Koninkrijk. De verkopen vallen tegen en de kosten zijn te hoog, meldt de Britse krant The Times.

Amazon was nog in gesprek over tientallen nieuwe locaties, maar die onderhandelingen zijn beëindigd. Alleen op plekken waar de huurcontracten al getekend zijn komen nog nieuwe vestigingen. Het Amerikaanse concern had plannen voor honderden kassaloze Fresh-winkels in het Verenigd Koninkrijk, maar kwam niet verder dan negentien. Een woordvoerder zegt de plannen met de formule over een jaar opnieuw te evalueren.

De verkoopcijfers in de winkels zouden achterblijven bij de verwachtingen. Daarnaast is de zwaar op technologie leunende formule relatief kostenintensief, wat concurreren met andere gemaksformules lastig maakt. Verder zou er volgens Business Insider een reorganisatie aankomen in Amazons foodtak en zijn er spanningen met Whole Foods, de supermarktketen die sinds 2017 onderdeel is van Amazon en ook in het VK opereert.

Amazon Fresh opende zijn eerste winkel in het Verenigd Koninkrijk in maart vorig jaar. Eerder dit jaar maakte Amazon al bekend al zijn fysieke boekwinkels, 4-sterrenwinkels en pop-upwinkels te sluiten. Wat fysieke winkels betreft wilde het concern de focus leggen op supermarkten en warenhuizen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!