Eis tegen ex-top Ahold "Bizar"

Het Openbaar Ministerie heeft gisteren flinke straffen geëist tegen de voormalige top van het Ahold-concern. Ex-bestuursvoorzitter Van der Hoeven en financiële man Meurs hoorden twintig maanden celstraf tegen zich eisen, waarvan zes voorwaardelijk. Tegen oud-bestuurder Andrae is twaalf maanden geëist waarvan zes voorwaardelijk, en tegen oud-commissaris Fahlin twaalf maanden waarvan negen voorwaardelijk.

De oud-bestuurders reageerden geschrokken op de eis. Cees van der Hoeven: “De eis staat niet in verhouding tot wat mij ten laste is gelegd.” Zijn advocaat noemt het “een schrikeis.” Jan Andrae noemde de eis “bizar.” Zijn advocaat had het over “scoringsdrift bij het OM.”

Het Openbaar Ministerie wil het belang van preventie benadrukken, en met deze eis een norm vestigen. “De kans op ontdekking van strafbare feiten die ontdekt worden op het niveau van de raad van bestuur en de raad van commissarissen is uiterst gering.” Het denkt dat het strafrecht alleen effectief zal zijn “als daar een relatief zware straf tegenover staat.” Aanklager Biemond haalde daarbij de straffen in de Verenigde Staten aan, waar dertig jaar voor een dergelijk vergrijp wordt gegeven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!