HEMA experimenteert met smartphone als kassa

HEMA experimenteert met smartphone als kassa

HEMA start een pilot waarbij klanten op elke plek in de winkel kunnen betalen. De retailer maakt daarbij gebruik van een app die van een smartphone een betaalautomaat maakt.

De app is ontwikkeld door ING en betaalspecialist CCV en geschikt voor Android. Als een winkelmedewerker de applicatie heeft geïnstalleerd, kan die de smartphone op elke plek in de winkel als kassa gebruiken. Ondersteunde betaalmethoden zijn Mastercard, Visa, Maestro, V Pay, Apple Pay en Google Pay. De app werkt ook voor hogere bedragen, waarbij de klant op het mobiele apparaat een pincode kan invoeren.

De proef loopt in eerste instantie in drie winkels. Bij succes wil HEMA de nieuwe betaalmethode grootschalig uitrollen. De app moet retailers helpen om rijen bij kassa’s terug te dringen en klanten meer gemak te bieden.

Reacties 1


Leonard Van Liere 1 sep, 20:15

De bedoeling is dus dat je niet naar de kassa-rij ( welke rij?) of naar de zelf-betaalpaal gaat maar op zoek gaat naar een loslopende medewerker die oud genoeg is om jouw betaling te mogen accepteren . Wellicht ook een appje om überhaupt een medewerkster te vinden?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!