Personeel websupers valt onder supermarkt-cao

Personeel websupers valt onder supermarkt-cao

Ook medewerkers van online supermarkten en flitsbezorgers vallen onder de cao voor het Levensmiddelenbedrijf. Het ministerie van Sociale Zaken heeft deze supermarkt-cao algemeen verbindend verklaard.

Dat betekent dat medewerkers van bijvoorbeeld Picnic, Gorillas en Flink hetzelfde salaris krijgen als hun collega's in supermarkten. Ook hebben ze recht op toeslagen voor werken in de avond en in het weekend.

Picnic vindt de supermarkt-cao niet van deze tijd en nam het initiatief voor een e-commerce cao. Daarover bereikte de websuper een akkoord met vakbond De Unie. Jumbo laat sinds eind juni nieuwe medewerkers van de online tak ook onder deze cao vallen. 

Werkgeversorganisatie E-commerce Nederland noemt de uitspraak 'duidelijk' en zegt nu te bekijken hoe de afspraken uit de levensmiddelen-cao moeten worden toegepast. "De cao is namelijk geschreven voor stenen winkels en wij hebben toch een iets andere business", zegt voorzitter Daan Hermes tegen de NOS. Hij wil binnenkort daarover met vakbonden en werkgeversorganisatie Vakcentrum in gesprek.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!