Deloitte overweegt klacht tegen OM

Deloitte overweegt juridische stappen tegen het Openbaar Ministerie. Justitie twijfelde afgelopen dinsdag openlijk over de kwaliteit van de werkzaamheden van Deloitte, als accountant van Ahold.

Volgens Justitie kan Deloitte “geen strafrechtelijk verwijtbaar handelen worden verweten”. Het OM plaatst echter vraagtekens bij de doortastendheid, waarmee de accountant aandacht vroeg voor de mogelijk onjuiste wijze waarop Ahold de boekhouding deed. Met de vuist op tafel slaan gebeurde pas in een laat stadium, waardoor het erop lijkt dat Ahold “wel heel lang heeft kunnen denken dat het wel los zou lopen” met de gekozen verwerking van de boekhouding.

Bestuursvoorzitter Roger Dassen van Deloite ziet de zaken anders. “Wij hebben gedaan wat de samenleving van een goede accountant mag verwachten”. De accountant vindt het dan ook onbegrijpelijk dat justitie van mening is dat de fraude onbekend kon blijven, mede door de houding van Deloitte. “Een feitelijke conclusie voor deze grondslag ontbreekt”, aldus Dassen. Deloitte overweegt nu stappen tegen de uitspraken van Justitie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!