Adidas wil 8 miljoen dollar van Thom Browne voor gebruik strepen

Adidas wil 8 miljoen dollar van Thom Browne voor gebruik strepen

Adidas en Thom Browne staan deze week tegenover elkaar in de rechtbank in Manhattan. Het Duitse sportmerk eist bijna 8 miljoen dollar van het Amerikaanse luxemerk voor het gebruik van strepen op kleding, meldt vakblad WWD.

Sinds de jaren veertig zijn de drie parallelle strepen het kenmerk van Adidas. Het merk gebruikt het motief zowel verticaal als horizontaal op tal val producten - van schoenen tot T-shirts, van trainingsbroeken tot jassen. Toen Thom Browne met zijn merk begon, gebruikte hij ook drie strepen. In overleg met Adidas stapte het merk in 2007 over op vier strepen.

Toch zien consumenten het nog steeds als drie strepen, betoogt de advocaat van Adidas. Hij haalt een onderzoek aan waarbij een kwart van de 2400 ondervraagden een getoond Thom Browne-product aanzag voor een artikel van Adidas. Volgens de advocaat is het probleem verergerd doordat Thom Browne zich steeds meer op sport richt. Adidas eist een schadevergoeding van 867.225 euro, wat overeenkomt met het licentiebedrag. Daarnaast wil het 7 miljoen dollar zien die Thom Browne zou hebben verdiend met de verkoop van artikelen met strepen erop.  

Volgens de advocaat van het Amerikaanse merk valt het met de verwarring wel mee. "Drie strepen zijn niet hetzelfde als vier horizontale balken." Hij vindt dat Adidas ook rijkelijk laat is met deze zaak. "Ze vielen in slaap achter het stuur en werden te laat wakker."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!