Ticketbureaus ruiken kans bij WK-kaarten

Ticketbureaus ruiken hun kans bij de verkoop van schaarse kaartjes voor het WK voetbal. Zo heeft Ticketunlimited.nl tienduizend kaartjes in de aanbieding, tegen bedragen die variëren van 500 tot 2000 euro per stuk. “Goedkoper zijn ze in het vrije circuit niet te verkrijgen. Iedereen wil erbij zijn op het WK. De vraag is groter dan ooit. Vandaar de hoge prijzen”, zegt Bert Mirra van het ticketbureau.

De voetbalbond KNVB raadt oranjefans af om kaartjes te kopen bij een bureau als Ticketunlimited.nl. “Als je geen kaartje hebt bemachtigd via de Supportersclub Oranje, blijf dan thuis. De FIFA heeft aangekondigd dat alle WK-kaarten op naam worden verkocht.” Met een doorverkocht kaartje lopen supporters een reële kans de toegang tot het stadion te worden geweigerd, aldus de bond.

Een alternatief is om het WK in de kroeg te bekijken. Maar ook hier verloopt de aanloop naar het toernooi niet vlekkeloos. Videma, de organisatie die de rechten op tv-programma’s en films bewaakt, heeft namelijk aangekondigd dat cafés moeten betalen voor het uitzenden van voetbalwedstrijden. Koninklijke Horeca Nederland is het daar echter niet mee eens, en heeft zijn leden opgeroepen niet te betalen. “Zolang cafés geen entree heffen, is het onzin om extra geld te betalen voor beelden die gewoon voor iedereen te zien zijn”, aldus woordvoerder Van der Klis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!