DekaMarkt mag caissière die croissantjes at niet ontslaan

DekaMarkt mag caissière die croissantjes at niet ontslaan

DekaMarkt ging te ver door een caissière op staande voet te ontslaan die zittend achter de kassa croissants opat. Na de kantonrechter komt ook het gerechtshof tot dat oordeel.

De caissière, die al 19 jaar bij de supermarkt werkte, werd betrapt op camerabeelden. DekaMarkt had een onderzoeksbureau ingeschakeld, nadat er kasverschillen waren geconstateerd. Op vaste camera's was niet goed te zien wat er aan de hand was, daarom werd er een extra camera opgehangen. Die legde vast dat de vrouw diverse keren croissants op de kassa aansloeg en ze vervolgens opat.

Volgens DekaMarkt was er sprake van diefstal. Bovendien mag er in de winkel niet worden gegeten, daar is de bedrijfskantine voor. Verder maakte de caissière tegen de regels in gebruik van haar mobiele telefoon. Daarop werd ze op staande voet ontslagen.

De caissière zegt dat ze wel degelijk voor de croissants heeft betaald. Ofwel deed ze het geld bij het opmaken van de kas in de kassa, ofwel betaalde ze achteraf via een collega die het geld had voorgeschoten. Ze deed het naar eigen zeggen op deze manier, zodat ze tijdens de lunchpauze niet in de rij hoefde te wachten. 

Het hof acht niet bewezen dat de vrouw zich schuldig maakte aan diefstal. Bovendien is ontslag wel erg zwaar, aangezien de supermarktketen nauwelijks schade leed: een croissantje kost 49 cent. Het ontslag is teruggedraaid en DekaMarkt moet opdraaien voor de proceskosten.

Reacties 1


Gideon Gideon 3 feb, 22:22

Beetje vreemd om te stellen dat een croissantje maar 49 cent kost. Is dat geen diefstal dan? Hoeveel heeft ze er op, waar ligt de grens dan. In dit soort gevallen een zero tolerante policy, het begint met een croissantje en eindigt met een greeep in de kas.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!