Dirk rolt zelfscankassa's uit naar alle winkels

Dirk rolt zelfscankassa's uit naar alle winkels

Supermarktketen Dirk schaalt de zelfscanmogelijkheden in de winkel op. Aan het eind van het jaar moeten de zelfscans in iedere supermarkt aanwezig zijn, zegt een woordvoerder van de keten tegen Distrifood

De supermarktketen introduceerde de zelfscankassa's vorig jaar. Op dit moment zijn zo'n zeventig winkels uitgerust met de kassa's. Aan deze kassa’s kunnen klanten naast pinnen ook betalen met contant geld via Safepay. 

Om het risico van winkeldiefstal bij de kassa zoveel mogelijk te vermijden, worden er extra veiligheidsmaatregelen doorgevoerd. Zo komt er extra cameratoezicht en beveiliging en volgen medewerkers een training voor het herkennen van winkeldiefstal.

Een woordvoerder van de supermarktketen meldt aan RetailTrends dat er in iedere winkel minimaal twee lijnkassa's blijven bestaan. "Zo kunnen ook klanten die liever geholpen worden door een kassamedewerker bij ons terecht."

Reacties 2


Arie Feenstra 12 apr, 14:34

Dat Dirk de goedkoopste was wisten we al, het scheelt een halve boodschappen kar


Dappere Dodo 15 jul, 15:17

De klant is geen koning bij een dirk vestiging ergens in een gemeente van Rotterdam. Daar moet je zelf zeggen / roepen dat je gewoon bij de normale kassa wilt afrekenen. Ik begrijp de onderbezetting van de supermarkt en dat medewerkers hun best doen, maar de manager aldaar zou weleens beter moeten nadenken, voor zowel naar de klant als zijn medewerkers. Ik als medewerker zou altijd de klant prio stellen, dus niet de omgedraaide wereld waar de klant actie moet ondernemen. Is de manager daarmee het niet eens, dan is het een dappere dodo die geen benul heeft van zaken doen met klanten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!