Ikea opent megavestiging in Peking

Meubelwarenhuis Ikea heeft in Peking een nieuwe vestiging geopend van reusachtige proporties. Op Ikea’s winkel in Stockholm na is het de grootste vestiging van de Zweedse keten.

Inclusief de aankoop van de grond in 2003 kostte de nieuwe vestiging “niet veel minder dan honderd miljoen Amerikaanse dollar, wat boven onze verwachtingen lag”, aldus Ian Duffy, president van Ikea Asia Pacific.

Sinds het bedrijf in 1998 de Chinese markt betrad heeft het er drie winkels geopend, in Sjanghai, Peking en Guangzhou. Het bedrijf zal dit jaar nog een locatie in Chengdu in het noordwesten van China openen en heeft plannen om in 2010 tien verkooppunten in het land te hebben, aldus Duffy.

De volgende plaats op zijn agenda is Shenzen, en tweede winkels in Sjanghai en Peking sluit hij ook niet uit. Duffy: “In de toekomst wil IKEA een expansiesnelheid van een tot twee winkels per jaar handhaven”. Voor het boekjaar 2005 bedroegen de verkoopopbrengsten van de IKEA Group wereldwijd 14,8 miljard euro, waarvan drie procent behaald werd in Azië en Australië. De groei van de verkoop in China was het afgelopen jaar 21 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!