Nederlander wil meer pinplaatsen

Nederlandse consumenten hebben een sterke behoefte om op meer plaatsen te pinnen dan nu mogelijk is. Dat blijkt uit een onderzoek van Pinlinq, uitgevoerd door Maurice de Hond. Acht van de tien ondervraagden wil op meer verschillende plaatsen met de pinpas betalen. Service verlening aan huis, horeca terrassen en de taxi, behoren tot de drie meest gewenste pinplaatsen.

Dat de mobiele pinplek nog niet is doorgebroken, is vooral te wijten aan het gebrek aan concurrentie. Daardoor is het voor ondernemers veel te duur om mobiele pinsystemen aan te schaffen. Nu er nieuwe aanbieders de markt betreden, lijkt dit goedkoper en gemakkelijker te worden. Afrekenen bij een mobiele pinplaats lijkt binnen handbereik.

"Met het terrasseizoen voor de deur zouden alle horeca ondernemers hun huidige betaalmogelijkheden onder de loep moeten nemen. Met een mobiele pinterminal kan de ondernemer zijn klant aan tafel laten afrekenen, wat hem echt een concurrentievoordeel oplevert. Het is een teken van extra service richting de klant", aldus Ewoud Mogendorff, directeur van Pinlinq.

Voor meer technologisch nieuws, zie RetailTech.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!