Supermarktformule Bingo opent later, in aangepaste vorm

Supermarktformule Bingo opent later, in aangepaste vorm

De nieuwe supermarktformule Bingo opent de deuren van de eerste vestiging in Apeldoorn later dan gepland. Door verschillende problemen opent de winkel na de zomer, in aangepaste vorm.

Eigenlijk zou de supermarkt openen in februari dit jaar. Het ging volgens directeur Yusuf Demirelli mis bij de samenwerking met supermarktketen Iceland International uit het Verenigd Koninkrijk. Producten zouden geleverd worden per vrachtwagen naar Nederland, maar deze bleven weken steken door allerlei problemen bij de Franse grens.  

Ook zou er volgens Demirelli een groot deel van het budget in rook zijn opgegaan aan een factuur van de douane. Hij vindt dat Iceland International geen verantwoordelijkheid neemt voor alle ontstane problemen. 

Na alle problematiek rondom het importeren vanuit het Verenigd Koninkrijk, neemt de supermarktformule het heft in eigen handen. Het bedrijf gaat verder in aangepaste vorm en onder een andere naam. “We gaan een productiefaciliteit opzetten om de producten zelf te produceren, in Deventer. Dat gaat enkele maanden duren. We verwachten de winkel in Apeldoorn na de zomer te openen.”

De nieuwe supermarktformule omschrijft zichzelf als een gemakssupermarkt en richt zich met name op de verkoop van vriesverse en gekoelde producten. Eerder vertelde Thijs Hendriks van Bingo aan RetailTrends dat de supermarkt in 2023 drie vestigingen wil openen. “De eerste in Apeldoorn. De volgende twee vestigingen komen waarschijnlijk in Arnhem en Deventer. In 2024/2025 willen wij in totaal 20 vestigingen hebben.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!