Holland & Barrett ziet uitbreidingskansen in België

Holland & Barrett ziet uitbreidingskansen in België

Gezondheidsketen Holland & Barrett heeft op dit moment dertig fysieke locaties in België, wat er op termijn meer mogen worden. Zo ook om de naamsbekendheid op te schroeven, vertelt managing director Lies Goezinne aan RetailTrends.

Sinds enkele jaren ligt het aantal winkels van Holland & Barrett in Nederland rond de 200. “Een goede dekkingsgraad.” Om die reden verwacht de managing director niet dat er veel winkels bijkomen in ons land. Wel is er in België nog kans op uitbreiding. Hier zijn op dit moment dertig winkels. De locatie is nog een vraagstuk, want in de meeste stadscentra is er al een Holland & Barrett-vestiging. Buiten de stad is geen optie voor de gezondheidsketen. “Best lastig, het is een puzzel.”

Deze nieuwe winkels worden gebouwd volgens het nieuwe winkelconcept. Ook oude winkels krijgen een metamorfose. Het oude concept, met witte vloeren en felle lampen, was 'overgewaaid' uit thuisland Engeland. Goezinne: “Dat doet bijna denken aan een apotheek en dat is juist niet wat we voor ogen hebben.” Volgens het nieuwe concept wordt er gebruikgemaakt van houten vloeren, ledverlichting, planten en zwarte kasten. 

Lies Goezinne is de nieuwe managing director van Holland & Barrett. “We zijn meer dan een retailer. Het gaat ons niet alleen om de transacties, het gaat ons echt om de gezondheid van mensen.” Lees hier het volledige interview.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!