'Albert Heijn liep tientallen miljoenen omzet mis door stakingen'

'Albert Heijn liep tientallen miljoenen omzet mis door stakingen'

De omzet die Albert Heijn heeft misgelopen door de stakingen bij vijf dc’s bedraagt zo’n 35 tot 45 miljoen euro. Dat heeft databureau Hiiper berekend in opdracht van de NOS.

In de berekening werd de omzet van de supermarkt in de laatste zeven dagen voor de stakingen vergeleken met de omzet van de week ervoor. Hiiper zag een daling in het marktaandeel van Albert Heijn; landelijk nam het aantal klanten af met 7 procent. Ook gaven klanten minder geld uit. Waar normaliter zo’n 19 euro per mandje werd afgerekend, liep dat bedrag in zeven stakingsdagen terug.

Volgens het bureau zet Albert Heijn gemiddeld 350 miljoen euro per week om. “We zien dat 12 procent daarvan is weggevallen in de afgelopen zeven dagen”, zegt Hiiper tegen de NOS. Volgens het databureau heeft de supermarktketen niet elke dag dezelfde omzet en is de omzet in het weekend hoger dan doordeweeks.

Volgens Hiiper lijken in het algemeen alle andere supermarkten van de AH-stakingen te profiteren, maar profiteren Plus en Coop het meest. Volgende week gaan de vakbonden en Albert Heijn opnieuw praten over de nieuwe cao.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!