Coolblue opnieuw op de vingers getikt voor niet nakomen bezorgclaim

Coolblue opnieuw op de vingers getikt voor niet nakomen bezorgclaim

Coolblue kan de claim 'Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd' niet altijd waarmaken. De Reclame Code Commissie roept het bedrijf daarom opnieuw op om hiermee niet meer te adverteren.

Volgens de commissie is de medeling op de website van Coolblue te absoluut. De webwinkel zou duidelijk moeten maken dat zich uitzonderingen kunnen voordoen door bijvoorbeeld overmacht of extreme drukte, zoals rondom de feestdagen. Omdat de geclaimde levertijd voor consumenten van doorslaggevend belang kan zijn om bij Coolblue te bestellen in plaats van bij een concurrent, vindt de commissie de reclame-uiting 'misleidend en daarom oneerlijk'.

De commissie heeft Coolblue al meerdere keren aanbevolen om niet meer op deze wijze te adverteren, maar de webwinkel geeft hier geen gehoor aan. Daarom brengt de commissie de uitspraak van 4 mei via een zogenoemde alert onder de aandacht van een breed publiek.

Coolblue reageerde vrijdagmiddag nog niet op vragen van RetailTrends.

Reacties 1


Peter Wiersdma 30 mei, 16:35

Ach de Reclame Code Commissie ... anderhalve man en een paardenkop ... lui weten van toeten nog blazen. Herhaaldelijk dit soort uitingen - niet van Coolblue - onder de aandacht gebracht.

Waaronder het misleidend adverteren met een Chinees CE certificaat (wat per definitie al niet kan). Immers:
"product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte". Een dergelijke keuring kan alleen BINNEN Europa plaatsvinden.

Men snapt er geen fluit van, zagen het probleem niet: want het was toch echt CE gekeurd in China ... en er zat een verklaring bij van de instantie: GEEN officiële CE instantie, gewoon een Chinees bedrijf dat stelt dat het voldoet aan Europese CE richtlijnen. MAAR er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Wij van WC eend adviseren ...

Reclame Code Commissie ... iets met blaffende honden bijten niet.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!