Zeeman ziet omzet verder stijgen 

Zeeman ziet omzet verder stijgen 

Zeeman boekte vorig jaar een netto-omzet van 774,2 miljoen euro: een groei van 14,1 procent. De verkoopvolumes stegen iets minder hard, met 4,6 procent tot 290,7 miljoen producten. 

In 2021 boekte de discounter 678,5 miljoen euro omzet, een jaar eerder ging het om 616,6 miljoen. Dat staat in het MVO-verslag van de textieldiscounter over 2022. Over de winst wordt niks gemeld.

De discounter opende vorig jaar wat minder winkels dan het jaar ervoor. In 2022 kwamen er tien winkels bij (tot 1313); in 2021 waren dit er 24. Ook werd het personeelsbestand uitgebreid met 96 extra fte's.

Op financieel gebied verwacht de retailer komend boekjaar te maken te krijgen met 'uitdagende macro-economische en mondiale ontwikkelingen'. 

Zeeman staat in het verslag met name stil bij de duurzame stappen die zijn gezet. Zo zijn er ruim 33.000 tweedehands kledingstukken verkocht en heeft het bedrijf vier nieuwe 'leefbaar loon'-programma's gestart, waarmee medewerkers in Azië en Turkije een eerlijker salaris ontvangen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!