Winkelcentra ouderwets? De mall ten dode opgeschreven? Laat het ze in Dubai niet horen: het Arabische Emiraat barst ervan. Dubai Mall in de gelijknamige hoofdstad is de grootste en indrukwekkendste en voor iedere retailliefhebber een bezoek waard. RetailTrends nam een kijkje.

 

Een beetje theater, daar houden ze wel van in Dubai. Dubai Mall, het grootste van de talrijke winkelcentra in de stad, is daar een mooi voorbeeld van. Neem alleen al de wijze waarop begin dit jaar een op het oog minuscule naamswijziging werd aangekondigd.


‘The Dubai Mall’ werd ‘Dubai Mall’. Om deze transformatie kracht bij te zetten werd niemand minder dan Stranger Things-ster Finn Wolfhard ingehuurd om in een TikTok-filmpje met een knip van de vingers de ‘The’ uit de naam te laten verdwijnen.


Dubai Mall claimde lange tijd ’s werelds grootste winkelcentrum te zijn. Hoewel dat niet klopt – in onder meer Iran en China zijn grotere malls te vinden – is de omvang indrukwekkend. Met ongeveer een half miljoen vierkante meter is het complex ruim vier keer Mall of the Netherlands....