België: elektronische schandpaal dieven

België moet een elektronische schandpaal voor veelplegende winkeldieven krijgen. Dat vindt de Belgische Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo). Hiertoe zou een al bestaande website, www.stopdewinkeldief.be, uitgebreid moeten worden met een zwarte lijst van veelplegers. Hiermee reageert Unizo op een initiatief van de Procureur des Konings, zeg maar de Officier van Justitie, van Oudenaarde. Deze wil een aantal kleine misdrijven, waaronder winkeldiefstal, automatisch seponeren.

Unizo wil voor de zwarte lijst gaan samenwerken met politie en justitie. Het wil met die organisaties ook afspraken maken “waardoor een ondernemer in welbepaalde gevallen - bijvoorbeeld na betrapping op winkeldiefstal via camerabeelden - een afbeelding van de dader kan ophangen in de bestolen zaak.''

Unizo noemt diefstal een nu al onderschat probleem. Van de Belgische ondernemers werd afgelopen jaar 42,7 procent bestolen zonder inbraak. Eénderde van hen doet nooit aangifte, en een kwart hoogst zelden. Het aangifte doen zou administratief te omslachtig zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!