Iberian Sports Retail Group gebruikt het native Google cloud platform van Hii Retail in meer dan 350 winkels in drie landen

Iberian Sports Retail Group gebruikt het native Google cloud platform van Hii Retail in meer dan 350 winkels in drie landen

De omnichannelleider in de verkoop van sportartikelen op het Iberisch schiereiland, Iberian Sports Retail Group (ISRG), werkt samen met Extenda Retail om hun Checkout-applicaties te vervangen. Het geavanceerde cloud-native kassa platform van Extenda Retail, "Hii Retail", zal worden geïmplementeerd in de fysieke en digitale kanalen van ISRG in meer dan 350 winkels in Portugal, Spanje en Nederland.

"Het stelt ons in staat om op te schalen."

Stockholm, Zweden, 15 juni 2023 - Iberian Sports Retail Group werkt samen met Extenda Retail om uniforme klantervaringen van de volgende generatie te bieden met een cloud-native Google kassa oplossing, het Hii Retail-platform. Het platform biedt eenvoudige en innovatieve technologie voor een omnichannel winkelervaring voor consumenten via een enkele, zgn. ‘headless checkout-engine’.

"Na een grondige marktevaluatie kozen we voor Hii Retail omdat we een uniforme kassa-engine wilden hebben voor elke markt, elk kanaal of elk koopproces. Denk hierbij aan stationair afrekenen, self check-out, mobiel afrekenen en e-commerce. "De nieuwste technologie en de cloud-native oplossing stellen ons in staat om ons bedrijf op te schalen en ook te profiteren van een oplossing die veilig is ontworpen," zegt Alberto Tortosa, hoofd van PMO.

Extenda Retail heeft ISRG eerder geholpen bij de integratie van hun Sports Unlimited Retail-activiteiten en heeft bijgedragen aan de internationale ontwikkeling van Sprinter op de Europese markten. Het Hii Retail-platform biedt het personeel van ISRG nu efficiënte tools en biedt klanten een consistente ervaring, ongeacht waar of hoe ze winkelen. ISRG ziet veel voordelen in de oplossing.

"Het platform is vanaf het begin ontworpen voor omnichannel retail activiteiten en vergemakkelijkt de acceptatie door gebruikers, dus het ondersteunt onze retail uitbreiding in Europese landen en biedt tegelijkertijd fiscale en wettelijke naleving als een service. Een ander aspect dat we waarderen, is het feit dat de oplossing is gebouwd op de nieuwste technologische principes en daardoor continue implementatie en verbetering mogelijk maakt," somt Alberto Tortosa op.

Ook voor Extenda Retail is de samenwerking met ISRG een belangrijke stap.

"We zijn vereerd om de doelstellingen en visie van de Iberian Sports Retail Group te ondersteunen. Onze cloud-native oplossing belooft een omnichannel customer experience. Het doel is om de eindconsument van ISRG een consistente afreken ervaring te bieden en tegelijkertijd de afreken snelheid en efficiëntie in winkels te verhogen," zegt Leendert Venema, CEO van Extenda Retail.

Hii Retail Point-Of-Sale is reeds live in alle 60+ ISRG-winkels in Nederland en de implementatie zal in 2023 in duidelijke stappen worden voortgezet.

"We zullen vervolgens in een aantal winkels pilots in Spanje en Portugal gaan uitvoeren en in het eerste kwartaal van 2024 alle winkels uitrollen met Hii Retail", zegt Alberto Tortosa.

Over Iberian Sports Retail Group (ISRG)
Iberian Sports Retail Group (ISRG) is de omnichannelleider in de verkoop van sportartikelen op het Iberisch schiereiland. ISRG, voor 50,02% eigendom van JD Sports, beheert momenteel Sprinter, Sport Zone, Deporvillage, Perry en Aktie in Spanje, Portugal en Nederland en de merken JD en Size in Spanje en Portugal, met 487 fysieke winkels, 12.000 werknemers, 4 online winkels en een jaarlijkse omzet van meer dan 900 miljoen euro, waardoor ze een van de belangrijkste multibrand retailers van sportartikelen in Europa zijn.

Over Extenda Retail
Extenda Retail inspireert retailers en logistieke dienstverleners om verder te gaan door middel van probleemloze, baanbrekende software, die retailers helpt hun bedrijf te laten groeien en de personeels- en klantervaring te optimaliseren. Het uitgebreide oplossingen portfolio omvat onder meer Hii Retail: cloud retail software voor o.a. POS (Point-Of-Sale) & SCO (Self-Check-Out),Scan & Go, Loss Prevention software. WMS, Customer Intelligence & Loyalty, en apotheek software. Met meer dan 40 jaar als marktleider in de ontwikkeling van software voor de detailhandel, maken honderden winkelketens in meer dan 37 landen over de hele wereld gebruik van oplossingen van Extenda Retail.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!