Lidl en Plus uitgeroepen tot beste supermarkten

Lidl en Plus uitgeroepen tot beste supermarkten

Lidl en Plus zijn in het jaarlijkse Zomerrapport van onderzoeksbureau GfK uitgeroepen tot beste supermarkten van Nederland. Poiesz kreeg bij de regionale formules de hoogste waardering van klanten.

Lidl en Plus kregen beide het rapportcijfer 7,59, meldt Distrifood. Dirk volgde met 7,51. Hoe de ranglijst er verder uitziet, is niet bekendgemaakt.

Plus eindigde in 2021 en 2022 ook bovenaan in het Zomerrapport en kreeg vorig jaar ook de hoogste waardering in het Kerstrapport. Op zes van de negen aspecten was Plus de beste: versafdelingen, voorraad, breedte assortiment, personeel, winkelgemak en winkeluitstraling. Op het gebied van versafdelingen deelde Plus die positie met Lidl, dat (ook) voor kwaliteit het hoogste cijfer kreeg.

Poiesz, dat dit jaar 100 jaar bestaat, won met het rapportcijfer 7,92 bij de regionale formules. Nettorama eindigde met 7,86 als tweede, gevolgd door Boon's Markt (7,80).

Reacties 12


20 jun, 19:17

Veel supermarkten zijn franchises.
Wij toeren veel door nederland.
En AH in grote steden hadden vaak lege en rommelige schappen.
Ik ken een hele goede poeisz en een hele slechte.
Bij Lidle is vaak een aanbieding niet meer voorradig.
Vaak wel goede wijn en vlees.
Onze Jumbo is fantastisch.
Goede supermarkten moet je zoeken en stimuleren.
Zoals ook de bio producten op lokale markten.


Elly Lubbers 26 jun, 19:37

Mijn gruwel bij Lidl is de plus app op je smartfhone. Deze extra korting is kennelijk alleen bestemd voor mensen die zich een smartfhone kunnen veroorloven of voor hen die goed kunnen omgaan met al dat soort gadges. Zij, die onder de laatste groep vallen en dat zijn er toch gauw 2 miljoen en meestal het hardst een extra korting kunnen gebruiken vallen buiten de boot. Foei Lidl je doet aan discriminatie. Neem een voorbeeld aan je grote concurrent Albert Heijn, die heeft een neutrale klantenkaart .waar iedereen mee om kan gaan, en dus iedereen van de voordelen kan profiteren. Gauw dus afschaffen die plusapp op de telefoon, en bedenk iets waar iedereen wat aan heeft.


Leonard Van Liere 24 jun, 23:55

Plus verstopt hun aanbiedingen (alleen zichtbaar op schapprijskaartje) waardoor je aanbiedingen als 2de voor….. altijd mist. Slechte zaak, geef mij maar de duidelijkheid van AH


Jaap Dekker 23 jun, 22:26

Ben erg tevreden met plus in nieuwerkerk a/d ijssel woon er dicht bij niet de goedkoopste maar makkelijk zo om de hoek en zeer attend en vriendelijk personeel is ook wat waard?


Maarten Vd Bos 22 jun, 11:14

Lidll s gravenzande is zeer matig vergeleken met diversen andere supermarkten.


Myriam Penbeman 21 jun, 22:11

Trekt op niets oudere mensen kunnen de ap niet op gsm zetten.
Niemand helpt hun!!!!


Erma Van luijt 21 jun, 22:09

Wij in terneuzen zam zam alles lekker vers brood, groente en fruit en natuurlijk ook het vlees en super lekker. Klein maar zo goed.


H.P. Herwarth 21 jun, 20:32

Zeer middelmatige supermarkt.
Veel producten niet verkrijgbaar.
Groente slechte kwaliteit niet dauwfris.
Vleeswaren ook slechte kwaliteit


Harry Starink 21 jun, 19:51

Plus Arnhem city is niet echt goed
Vaak lege vakken, zeker op maandag en vrijdagmorgen.
Laatst vroeg ik iets aan eem medewerker, hoorde..do you speak English.. de tweede en derde idem dito..Nee van Plus hier ben ik echt niet kapot...


Rob Dooren 21 jun, 18:46

Plus Duin Almere is absoluut de mooiste supermarkt van Nederland. Ze kregen die prijs al in 2022, maar verdienen deze ook nu weer. Vers afdelingen scoren 10 keer beter dan Albert Heijn. Vers Keuken enorm assortiment én enorm goed (vooral eigen gemaakte pizza's) = ronduit top! En zo'n prettige zaak. Wij wonen aan de andere kant van Almere, maar komen hier tóch twee keer per week.


Anton Bravenboer 21 jun, 16:18

Boni supermarkt in Ermelo doet niets onder bij oa de Lidl die naar men zegt het beste is
Top bediening verse groenten en fruit gesneden groente ruim aanwezig en netjes geëtaleerd.


Anneke Bos 21 jun, 15:54

Ik snap niet dat Plus bij de beste supermarkten hoort. Wij hebben ook een in het dorp en die heeft slechte groente, van Maandag tot Zaterdag en veel lege schappen wat heel irritant is want dan moet ik toch weer naar een ander winkel in een andere dorp om de ingrediënten te halen voor mijn uitgekozen recept!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!