3,6% omzetdaling voor Laurus

Supermarktconcern Laurus heeft zijn omzet in het eerste kwartaal verder zien dalen. Ten opzichte van vorig jaar daalde de omzet met 3,6 procent. De daling is echter wel minder sterk dan in 2005, toen de ‘gezamenlijke identieke consumentenomzet’ nog uitkwam op 8,5 procent. De consumentenomzet kwam uit op 848 miljoen euro. De netto omzet bedroeg 680 miljoen euro, tegenover 711 miljoen een jaar geleden.

De enige tak die positieve cijfers heeft laten zien, wordt gevormd door de zelfstandige Super de Boer-ondernemers. Die lieten een kleine omzetgroei van 0,5 procent zien. Daarbij is overigens wel rekening gehouden met een ‘paascorrectie’: vorig jaar viel Pasen in het eerste kwartaal, dit jaar niet. Zonder die correctie komen ook deze cijfers in het rood: min 0,8 procent.

Laurus’ eigen vestigingen toonden een omzetdaling van 3 procent. De winkels die in de etalage staan, Edah en Konmar, kwamen gezamenlijk uit op een daling van 3,3 procent (beide cijfers na correctie).

“De verbetering van de identieke omzet van Super de Boer heeft vooral te maken
met de stijging van het aantal kassatransacties”, aldus Laurus in een verklaring. Voor de eigen winkels van Super de Boer, die nog achterblijven bij de zelfstandig ondernemers, is een beleid in gang gezet van operationele verbeteringen en het structureel afstoten van winkels met een marginaal toekomstperspectief.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!