Ook H&M klaagt Shein aan voor schenden auteursrecht 

Ook H&M klaagt Shein aan voor schenden auteursrecht 

Moderetailer H&M daagt Shein voor de rechter om het schenden van zijn auteursrecht. Het is voor de derde keer in een korte tijd dat de fastfashionreus wordt aangeklaagd: rivaal Temu en drie onafhankelijke designers waren H&M de afgelopen weken al voor. 

Dat meldt persbureau Bloomberg. De klacht van H&M Group houdt in dat Shein zijn auteursrechten heeft geschonden. Zo zouden er onder andere designs van badkleding en 'loungewear' zijn gekopieerd. Omdat hier geen toestemming voor is gegeven, eist de moderetailer een schadevergoeding. Hoe hoog deze is, is nog niet bekend. 

De rechtszaak is ingediend in Hongkong, een van de belangrijkste locaties van het bedrijf. Shein heeft zijn hoofdkantoor in Guangzhou; in het Nederlands ook bekend onder de naam Kanton. 

Onlangs dienden drie designers een klacht in bij een rechtbank in de VS. Die klachten hebben dezelfde strekking als die van H&M: Shein zou auteursrechten hebben geschonden van grote en kleine Amerikaanse ontwerpers. Het kopiëren van de ontwerpen zou op zo'n grote schaal gedaan zijn, dat dit valt onder de RICO Act (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act). Shein zou er miljarden aan hebben verdiend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!