“Kruidvat-personeel barbaars behandeld”

Drogisterijketen Kruidvat behandelt zijn personeel de laatste tijd barbaars. Dat stellenFNV Bondgenoten en de CNV Dienstenbond. De werkdruk zou immens hoog zijn, en te duur personeel wordt weggepest.
Murat Sekercan van eerstgenoemde bond: “De arbeidsomstandigheden zijn echt dramatisch. Personeel wordt twee keer per jaar overgeplaatst en moet werken op onmogelijke tijden. Van werknemers boven de 23 wordt het contract niet verlengd of ze worden langzaam weggepest.”

De bonden denken aan acties, nu zes gesprekken met Kruidvat niet het gewenste resultaat op hebben geleverd. “We denken onder andere aan werkonderbrekingen.” Sinds Kruidvat vier jaar geleden in handen kwam van het Aziatische concern A.S. Watson zou de gang van zaken zijn verslechterd. “Een Aziatisch concern moet zich ook gewoon aan het Nederlandse arbeidsrecht houden.”
Sekercan: Alles draait om kostenbeperking, en het sociale gedeelte wordt vergeten.” Volgens hem zijn alleen de laatste zes weken al ruim tweehonderd klachten binnengekomen. Namens Kruidvat ontkent Douwe Wielinga dat er structurele problemen zijn. “We hebben nog steeds het idee dat dit incidenten zijn.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!