Tesco herstructureert vastgoed

De Britse retailer Tesco gaat zijn vastgoedportefeuille herstructureren. Details over deze operatie worden morgen pas bekend gemaakt, maar vast lijkt te staan dat aandeelhouders flink zullen profiteren van de operatie. Topman Sir Terry Leahy staat al enige tijd onder druk om meer waarde van de flinke vastgoedportefeuille door te laten vloeien naar aandeelhouders. Daarnaast zou Tesco morgen volgens bronnen bekendmaken dat het aandelen wil terugkopen.

De plannen zullen morgen worden bekendgemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers. De verwachting is dat de winst van Tesco boven de 2,2 miljard Britse pond zal liggen. Dat zal nieuw voer zijn voor de critici van de keten, die vinden dat Tesco te machtig is geworden.

De komende weken zal waarschijnlijk een landelijk onderzoek van start gaan naar de Britse foodretailmarkt. Dit onderzoek, van de Office of Fair Trading, zal waarschijnlijk veel aandacht hebben voor Tesco’s grootgrondbezit. Behalve voor nieuwe winkels koopt Tesco ook veel grond om concurrenten simpelweg in de weg te zitten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!