H&M onderzoekt omstandigheden fabrieksarbeiders Myanmar

H&M onderzoekt omstandigheden fabrieksarbeiders Myanmar

Modeketen H&M zegt zich 'grote zorgen' te maken over de omstandigheden van fabrieksarbeiders in Myanmar. Tientallen gevallen van uitbuiting in de fabrieken worden onderzocht, zegt de modeketen tegen Reuters

Business & Human Rights Resource Center, een Britse mensenrechtenorganisatie, meldde onlangs in een rapport 156 gevallen van uitbuiting in H&M's fabriek in Myanmar. Die gevallen zouden tussen begin 2022 en 2023 hebben plaatsgevonden. In de meeste gevallen ging het om te lage lonen, oneerlijk ontslag en gedwongen overuren. H&M zegt deze gevallen nu serieus te onderzoeken. 

"We maken ons grote zorgen over de laatste ontwikkelingen in Myanmar en we zien toenemende uitdagingen om onze activiteiten uit te voeren volgens onze normen en vereisten", aldus de Zweedse retailer.

Het is niet voor het eerst dat het Business & Human Rights Resource Center de moderetailer van slechte arbeidsomstandigheden in Myanmar beschuldigt. Een jaar geleden werd melding gemaakt van de discriminatie van zwangere fabrieksarbeiders. Ook zouden zij geen verlof krijgen. 

Zara's moederbedrijf Inditex kondigde eind juni een 'geleidelijke' exit aan uit Myanmar, als reactie op aantijgingen van mensenrechtenorganisaties. H&M heeft het nog niet over een mogelijke exit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!