Net als bedrijven in nagenoeg alle andere branches kun je ook als ondernemer in de retail een zakelijke financiering aanvragen. Als je nog niet eerder zo’n lening voor je bedrijf hebt afgesloten, twijfel je misschien of je hier goed aan doet. Om jou te helpen hier een antwoord op te vinden, vertellen we je in deze tekst of het handig is om zakelijk te financieren binnen de retail. Uiteraard lees je hier ook alles wat je moet weten over zakelijk financieren en de mogelijkheden, zodat je uiteindelijk een weloverwogen keuze kunt maken.
Wat houdt zakelijk financieren in?
Als je een zakelijke financiering afsluit, leen je geld voor je bedrijf. Je kunt dit geld onder meer gebruiken om een grote uitgave te doen, maar ook om de dagelijkse uitgaven voor je bedrijf te betalen. Omdat het een lenig betreft, moet je deze aflossen. Dit doe je door iedere maand een gedeelte van het geleende bedrag terug te betalen. Naast aflossing bestaat dit bedrag ook uit rente, waardoor je altijd meer terugbetaalt dan je leent. Houd jij je keurig aan de afspraken? Dan is de zakelijke financiering aan het einde van de looptijd volledig afgelost.
Verschillende soorten financieringen voor je bedrijf
Ben je actief in de retail en wil je zakelijk financieren? Dan ben jij je hier misschien al voorzichtig in aan het verdiepen. In dat geval heb je vast al ontdekt dat er verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van zakelijk financieren. Ondernemers kunnen namelijk zakelijk krediet, een zakelijke lening en een zakelijke hypotheek aanvragen. Om je te helpen de juiste keuze te maken, zetten we hier de bekendste zakelijke financieringen voor je op een rijtje.
1) Zakelijk krediet
Wordt vooral gebruikt door bedrijven om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven te betalen. Je krijgt toegang tot een speciale rekening, waardoor je zelf bepaalt hoeveel en wanneer je geld opneemt. Je betaalt alleen rente over het geld dat je opneemt.
2) Zakelijke lening
Wordt vooral gebruikt door bedrijven om een langlopende investering te financieren, zoals aankoop van een nieuwe machine of uitbreiding van het bedrijf. Bij deze zakelijke financieringsvorm stort een geldverstrekker het hele bedrag op je zakelijke rekening, waardoor je er direct mee kunt investeren. Je betaalt altijd rente over het hele bedrag.
3) Zakelijke hypotheek
Wordt vooral gebruikt door bedrijven om de aankoop van een bedrijfspand te financieren. Je kunt hier ook een zakelijke lening voor gebruiken, maar in veel gevallen zijn de voorwaarden van een zakelijke hypotheek gunstiger. Ook hier betaal je rente over het hele bedrag dat je leent.
Voordelen van zakelijk financieren binnen de retail
Nu je weet wat zakelijk financieren is en welke mogelijkheden er zijn, kun je voor jezelf bepalen of dit
iets voor jouw bedrijf is. Voordat je de knoop doorhakt, kunnen wij ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de voordelen van zakelijk financieren binnen de retail. Eén van de grootste voordelen is in onze ogen dat er extra kapitaal vrijkomt als je een zakelijke financiering aanvraagt. Je kunt bijvoorbeeld een zakelijke lening afsluiten om je winkel of magazijn uit te breiden, maar ook om een grotere voorraad aan te leggen. Kies je voor zakelijk krediet? Dan hoef je niet meer te wachten tot klanten openstaande facturen betalen, maar kun je investeren op momenten dat het nodig is.
Is het handig om zakelijk te financieren binnen de retail?
Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 17:44
Reacties 0