Surinaamse marktventers dakloos

Veel marktlui zijn niet te spreken over een grote schoonmaakactie op Paramaribo's Centrale Markt. De reden: voor de schoonmaakactie is de markt, veruit de grootste en belangrijkste van het land, in zijn geheel gesloten. De schoonmaakactie zal weken in beslag nemen.

Sommige verkopers hebben alternatieve standplaatsen aangewezen gekregen. Kleding- en levensmiddelenverkopers hebben echter helemaal geen alternatief gekregen van de verantwoordelijke overheden.

Volgens de minister van Regionale Ontwikkeling, Michel Felisi, wordt gekeken naar nieuwe standplaatsen. Maar als het niet lukt, hebben de koopmannen pech. Dan zal volgens Felisi “het algemeen belang” voor moeten gaan. “De markt zal toch niet om enkele personen in zijn huidige staat moeten blijven ten koste van een hele volk? Deze venters zijn ook belangrijk, maar we moeten prioriteiten stellen. We doen ons best.”

Voorlopig ondernemen de kleding- en levensmiddelenventers overigens nog geen actie. Ze hebben verklaard een “afwachtende” houding aan te nemen. De schoonmaakactie is noodzakelijk, omdat het onderhoud van de markt ernstig te wensen over liet, en de omstandigheden ook alles behalve hygiënisch waren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!