3,2 miljard euro winst voor Tesco

De Britse retailreus Tesco heeft het afgelopen jaar liefst 3,2 miljard euro winst gemaakt. Dat is een stijging van zeventien procent ten opzichte van het vorige boekjaar. Hoewel het bedrijf volgens eigen zeggen met de nodige “uitdagingen” werd geconfronteerd in 2005, stegen de verkopen bij de Britse vestigingen met 10,7 procent. In totaal gaven Britse consumenten 47,4 miljard euro uit bij de marktleider.

Toch lijkt Tesco er niet ver naast te zitten als het zegt met uitdagingen te worden geconfronteerd. Tijdens de eerste zeven weken van dit kalenderjaar, die ook bij het vorige boekjaar hoorden, werd een minder sterke groei geboekt. Bovendien lijken concurrenten Morrisons en Sainsbury’s weer op te leven, en voor meer rivaliteit te kunnen zorgen.

Daarnaast worden veel vraagtekens gezet bij het grootgrondbezit van Tesco. Dat zou een groot deel van de grond die het bezit, enkel hebben gekocht om te voorkomen dat concurrenten er een vestiging kopen. De Office of Fair Trading onderzoekt deze kwestie, en maakt volgende maand bekend of het de zaak aan gaat kaarten bij de Britse mededingingsautoriteit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!