“Super de Boer pas over twee jaar stabiel”

Pas in 2008 zal supermarktketen Super de Boer gestabiliseerd zijn en structureel geld verdienen. Dat stelt directeur Monny Querido. Op dit moment zijn er volgens hem nog “te veel hoogte- en dieptepunten over de hele linie van het bedrijf.” Zo zijn er “prachtige winkels en winkels die je niet herkent als een Super de Boer.”

Voor Super de Boer zou het volgens Querido het best zijn als de zelfstandigheid intact blijft. “Als we verkocht worden of samengaan met een andere keten, wordt de aandacht alleen maar afgeleid van de zaken waarmee we hier bezig zijn. Dan verliezen we focus, terwijl nu juist sprake is van een positieve omzetontwikkeling. Daarom is het zaak vol gas te kunnen geven.”

Over drie jaar heeft de keten naar verwachting minimaal evenveel vestigingen als nu, aldus Querido. Vierhonderd winkels zou volgens hem echter een beter aantal zijn. Het aantal franchisers zal daarbij hoger komen te liggen dan de huidige vijftig procent. Al tijden presteren de zelfstandige ondernemers beter dan Super de Boers eigen winkels. “Langzaam maar zeker zal het percentage franchisers meer gewicht krijgen. We zullen dat voorzichtig doen en misschien uitkomen op een verhouding 65-35.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!