Pandora boekt hogere omzet dan verwacht

Pandora boekt hogere omzet dan verwacht

Sieradenmerk Pandora heeft voor het vierde kwartaal van 2023 een hogere omzet geboekt dan verwacht. De verkoopcijfers van de sieraden stegen sterk tijdens kerst en Black Friday in de Verenigde Staten.

De omzet van het sieradenmerk kwam uit op 10,8 miljard Deense kronen (zo’n 1,45 miljard euro). Een stijging van 12 procent. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf onlangs rapporteerde, waarover Reuters bericht.

Ook stegen de aandelen van het bedrijf in 2023 met 90 procent. De jaarlijkse groei kwam uit op 8 procent. Daarmee zijn de eerder gestelde verwachtingen van het bedrijf (5 tot 6 procent) overtroffen. 

Nederland
Hoewel de omzetverwachting voor 2023 voorzichtig werd ingestoken, verwachtte Pandora voor Nederland juist dubbelcijferige groei. Die gunstige vooruitzichten zijn volgens de general manager onder meer te danken zijn ‘de sterke merkwaarde en een loyaal klantenbestand’. “De Nederlandse markt blijft een groeimotor voor ons", vertelde Sonia Lopez Delgado, onlangs aan RetailTrends.

In dit interview ging de Northern Europe-ceo verder in op de plannen voor ons land. Geen member? Kijk hier voor de opties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!