Adidas verhoogt winstverwachting 

Adidas verhoogt winstverwachting 

Met een omzet van bijna 5,5 miljard euro heeft het Duitse sportmerk een verrassend goed eerste kwartaal neergezet. 

Adidas heeft een, naar eigen zeggen, boven verwachting eerste kwartaal gedraaid. Daarom heeft het Duitse sportmerk besloten zijn winstverwachting voor het hele jaar naar boven bij te stellen, zo schrijft het bedrijf in zijn presentatie van de kwartaalcijfers.

Adidas heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van bijna 5,5 miljard euro. Dat is een omzetgroei van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. De winst kwam uit op 336 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2023 was dit nog 60 miljoen. In plaats van een operationele winst van zo’n 500 miljoen euro, stelt Adidas de verwachtingen voor dit jaar bij naar een winst van 700 miljoen euro. 

Rode cijfers 
Het Duitse sportmerk belandde in 2023 in de rode cijfers, met een verlies van 58 miljoen euro. In 2022 noteerde het bedrijf nog een winst van 254 miljoen euro. Het zware jaar heeft te maken met de Yeezy-schoenen die samen met ‘Ye’ zijn ontwikkeld. Toen de banden met de rapper verbroken waren, bleef Adidas met de voorraden achter en liep het een aanzienlijk deel van de omzet mis. Het merk besloot de sneakers in batches te verkopen. 

De verkoop van de Yeezy-sneakers bracht in het eerste kwartaal van dit jaar nog 150 miljoen euro op. Onder aan de streep bleef daar nog ongeveer 50 miljoen euro van over. Het merk verwacht dat de resterende Yeezy-sneakers gedurende de rest van het jaar tegen de kostprijs worden verkocht. Dat zou nog 200 miljoen euro aan omzet opleveren.  
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!