Carpetright getroffen door cyberaanval

Carpetright getroffen door cyberaanval

Het Britse Carpetright had afgelopen week te maken met een cyberaanval. Als gevolg daarvan sloot de Nederlandse tak zijn systemen, zo bevestigt het bedrijf aan RTL Nieuws.

Er wordt nog onderzocht of de cybercriminelen toegang hebben gehad tot de Nederlandse systemen. Om verdere risico’s te voorkomen zijn sinds woensdag alle pinterminals van de Nederlandse winkels afgekoppeld. Betalingen bij de keten gaan nu contant of via een bankoverschrijving.

De vloerenketen heeft volgens Britse media te maken met een computervirus, wat duidt op ransomware. Cybercriminelen gebruiken deze methode vaak om bepaalde databestanden te versleutelen. In ruil voor losgeld geven ze de bestanden weer vrij.

Carpetright is zeker niet de eerste retailer die te maken krijgt met een cyberaanval. Zo werd afglopen winter het inmiddels failliete Sprinter getroffen door een datahack. Andere bekende voorbeelden zijn MediaMarkt en Wehkamp. Die laatste betaalde uiteindelijk 144.000 euro om de gestolen gegevens terug te krijgen.

Op het RetailTrends-event What’s Next in Retail Tech gaf cybercrimespecialist Gina Doekhie tips aan retailers om de schade na cyberaanvallen te minimaliseren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!