PAPER & TEA breidt uit in Nederland met general contractor Bulsink

PAPER & TEA breidt uit in Nederland met general contractor Bulsink

Voor Nederlandse retailketens met Europese ambities is Bulsink een vertrouwde naam. Al jaren begeleidt Bulsink toonaangevende merken, zoals bijvoorbeeld Rituals, bij buitenlandse expansieplannen. 

Andersom wordt Bulsink steeds vaker als general contractor ingeschakeld door buitenlandse winkelketens die de Nederlandse markt willen betreden. PAPER & TEA is een mooi voorbeeld. Deze van oorsprong Duitse formule opende onlangs haar derde Nederlandse winkel, aan de Utrechtsestraat in Amsterdam.

Aardig groeitempo
Bij PAPER & TEA zit het groeitempo er aardig in. Verspreid over Europa heeft het theemerk nu 39 winkels; vorig jaar alleen al opende het 23 nieuwe locaties. 

Voor 2030 mikt PAPER & TEA op 200 winkels wereldwijd, vertelt Anna Ebenbichler, Retail Expansion Project Manager: “Uiteindelijk is het onze ambitie om uit te groeien tot een globaal merk voor theeproducten en thee-accessoires. Maar voor nu ligt onze focus op de Europese markt.”

Beleving centraal
De nieuwe locatie in Amsterdam is de derde winkel van PAPER & TEA in Nederland. In het twee verdiepingen tellende pand staat niet het assortiment, maar de beleving centraal. De belangrijkste eye-catcher is een grote theebar in het midden van het souterrain. Ook de eerste verdieping heeft een zitgedeelte, waar bezoekers kunnen neerstrijken met een kop thee of matcha latte. 

Als het aan Anna ligt wordt de kleurrijke inrichting binnenkort nog verder aangekleed: “We zijn op dit moment in overleg met een kunstgalerie over de mogelijkheden om werk uit hun collectie hier tentoon te stellen.”


Flinke verbouwing
Aan de opening, half april, ging een flinke verbouwing vooraf. “Het is een mooi oud pand en die uitstraling wilden we graag behouden. Als we in een winkel authentieke historische details aantreffen, proberen we die altijd zoveel mogelijk terug te laten komen in het ontwerp van de winkel. Om de originele look and feel van het gebouw samen te brengen met de uitstraling van onze producten. In dit geval is het ons gelukt om de oude parketvloeren te hergebruiken. Dat heeft fantastisch uitgepakt.” 

Meedenkende general contractor
Anna is te spreken over de rol die Bulsink als general contractor vervulde: “Ze hebben vanaf het begin met ons meegedacht over welke materialen we konden hergebruiken. En ook hoe we bepaalde zaken constructief en installatietechnisch het beste konden oplossen. Vanwege onze theebar is het bijvoorbeeld belangrijk om na te denken wat je doet met het water.” 

Een eerste project met een nieuwe partner is altijd spannend, maar de samenwerking verliep heel vlot, vervolgt Anna: “Op 1 februari kregen we het pand in bezit en op 2 april konden we met onze producten een compleet verbouwde winkel in. Keurig volgens planning. Dat vind ik best bijzonder omdat je meestal even aan elkaar moet wennen bij zo’n eerste samenwerking. Voor een volgend project weten we Bulsink zeker weer te vinden.”


“Maastricht staat op de lijst, net als Rotterdam en Den Haag.”
Anna Ebenbichler, Retail Expansion Project Manager van PAPER &TEA, over mogelijke volgende locaties in Nederland.Kantoor in Keulen
Hoe komt een Duitse retailketen eigenlijk bij een Nederlands bouwbedrijf als Bulsink terecht? “Onze CEO heeft bij Rituals gewerkt, daar kende hij Bulsink nog van. En ze hebben ook een kantoor in Keulen, dat is voor ons natuurlijk wel handig.” 
Met een vestiging in Duitsland en een team van Duitse experts in Nederland, brengt Bulsink naast taalvaardigheid ook diepgaande kennis van de markt en cultuur met zich mee.

In welke Nederlandse stad de volgende winkel van PAPER & TEA zijn deuren zal openen, is nog niet bekend. Maar Anna wil wel vast een tipje van de sluier oplichten: “Maastricht staat op de lijst, net als Rotterdam en Den Haag.” 

Als general contractor neemt Bulsink de volledige verantwoordelijkheid voor het bouwproces en het eindresultaat. Van design tot turn-key delivery.

Je keten uitbreiden; in binnen- of buitenland? Een nieuw merkconcept doorvoeren? Check bulsink.com/markets/retail voor inspiratie en informatie of neem contact op om te sparren over je eigen ideeën.

Reacties 1


Marco Heeren 28 mei, 10:48

Zet Breda er maar bij op het lijstje!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!