Antisociaal gedrag vooral in winkelcentra

Nederlanders ervaren het meeste antisociaal gedrag als ze in een winkelcentrum zijn. Van alle Europeanen worden zij tijdens het shoppen het meest geconfronteerd met zaken als scheldpartijen en vandalisme. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van ADT (leverancier van elektronische beveiligingsoplossingen). Ook in uitgaansgebieden en op trein- en busstations ervaren Nederlanders veel antisociaal gedrag.

“De signalen die we al een tijdje uit de markt vernemen, zien wij nu ook terug in dit onderzoek”, aldus Jan Kuipers, managing director ADT Nederland. “Het laat zien dat er nog veel kan gebeuren aan de beveiliging van openbare gelegenheden en dan vooral in winkelcentra en op stations.”

Ida Haisma, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid: "Vooral winkelgebieden worden in Nederland gezien als probleemgebied voor antisociaal gedrag. Als de subjectieve beleving serieus wordt genomen, betekent dat doorgaan met Keurmerk Veilig Ondernemen-verbanden en publiek-private samenwerking. Het is belangrijk dat maatregelen/instrumenten gericht zijn op een combinatie van gedragsbeïnvloeding, tot stand brengen van publiek-private samenwerkingsverbanden en fysieke maatregelen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!