Jumper in Nederland verder als Maxi Zoo

Jumper in Nederland verder als Maxi Zoo

Dierenwinkelketen Jumper verdwijnt als formule van de markt. De door Fressnaph overgenomen winkels gaan verder als Maxi Zoo-filialen. Dat meldt De Telegraaf.

De aandelen van Jumper Group zijn met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2023 in handen van Fressnapf. Ten tijde van de overname had Jumper 47 eigen winkels, 3 franchisewinkels en 19 shop-in-shops. Alle bestaande locaties worden deze maand nog omgedoopt tot Maxi Zoo, meldt een woordvoerder aan de krant. 

Eind mei kondigde Fressnapf de komst van Maxi Zoo aan in Nederland, met vestigingen in Maastricht en Coevorden. Nu blijkt dat ook de huidige Jumper-vestigingen van naam veranderen. Het is nog niet bekend wat er naast de naamswijziging met de formule van de dierenwinkelketen gaat gebeuren.

Met de overname van Jumper hoopt Fressnapf de positie van de keten op de Nederlandse markt te versterken. Kees Vierhouten, ceo en voormalig eigenaar van Jumper Group, ziet het als een kans om door te groeien naar de positie van marktleider in Nederland. 

De markt voor dierenbenodigdheden staat onder druk: het wordt voor fysieke dierenwinkels steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. De (online)concurrentie van partijen als Bol en Zooplus wordt steeds groter, zegt retailexpert Ward van der Stee in dit interview.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!