'Vinted moet 100 miljard euro waard worden'

'Vinted moet 100 miljard euro waard worden'

Vinted voorziet de komende jaren forse groei: het tweedehandsplatform wil uitgroeien tot een waarde van 100 miljard euro. "Daarvoor moeten we wel een heel ander soort bedrijf bouwen dan wat Vinted nu is", zegt ceo Thomas Plantenga tegen MT Sprout.

Op dit moment is het platform 'een paar miljard' euro waard. Uiteindelijk denkt Platenga dat er ruimte is om Vinted te laten groeien tot een bedrijf met een waarde van 100 miljard euro. "We hebben nog een lange weg te gaan, maar ik denk dat de mogelijkheid er is.”

Volgens Plantenga is er, door schaalvoordeel en een 'solide' verdienmodel, genoeg ruimte om een volledig ecosysteem om het bedrijf heen te bouwen. Als voorbeeld noemt de ceo Amazon, dat met alle bedrijfsonderdelen al lang geen sec e-commercespeler meer is.

Als voorbeeld noemt de ceo het uitbreiden van het productportfolio. Zo wordt er via het platform niet alleen meer dames- en herenmode verkocht, maar ook tweedehands speelgoed en interieurartikelen. "Met die stappen voorzie ik dat we al flink in omzet kunnen groeien."

Winstgevend
Vorig jaar heeft Vinted zijn verlies omgebogen in winstgevendheid. De nettowinst kwam in 2023 uit op 17,8 miljoen euro, terwijl Vinted in 2022 nog een verlies schreef van 20 miljoen. Ook de omzet steeg (met 61 procent tot bijna 600 miljoen), wat het platform mede te danken heeft aan het betreden van nieuwe markten en het doen van overnames.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!