Macy’s beleeft opnieuw matig kwartaal

Macy’s beleeft opnieuw matig kwartaal

De Amerikaanse warenhuisketen Macy’s heeft in het tweede kwartaal zijn omzet weer zien dalen. Het bedrijf, dat het al langer moeilijk heeft, heeft ook zijn jaarprognoses wederom naar beneden bijgesteld.

De omzet van het bedrijf kwam in het tweede kwartaal van 2024 uit op 4,9 miljard dollar (4,4 milard euro), 3,8 procent minder dan een jaar eerder in dezelfde periode.

Het bedrijf wijt de daling aan de mindere vraag naar luxekleding en -accessoires. Ook herenkleding en meubels werden minder verkocht dan verwacht. Mede door de matige cijfers heeft Macy’s zijn omzetprognose voor het jaar weer verlaagd naar 22,1 miljard dollar, waar dat eerder op bijna 23 miljard dollar werd geschat. 

Macy’s kan onder de streep echter goede cijfers overleggen ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf boekt 150 miljoen dollar nettowinst, ten opzichte van een nettoverlies van 22 miljoen dollar in het tweede kwartaal van vorig jaar.

Daarmee lijken de eerste tekenen van herstel  zichtbaar. De Amerikaanse warenhuisketen heeft het al langer moeilijk. In februari kwam het bedrijf onder leiding van nieuwe ceo Tony Spring met een turnaroundplan. De komende jaren moet er voor 100 miljoen dollar aan kosten worden bespaard, en gaan 150 winkels dicht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!