“CAO’s detailhandel moeten simpeler”

De CAO’s in de detailhandel moeten een stuk eenvoudiger worden. Ze moeten niet langer alles tot in de kleinste details regelen, maar zich beperken tot de hoofdlijnen. De details kunnen later per branche of bedrijf worden ingevuld. Dat bepleitte de Raad Nederlandse Detailhandel gisteren bij de presentatie van het jaarverslag.

Voorzitter Ed Hamming: “Met hoofdlijnen bedoel ik loon, pensioen en arbeidstijden. Of de maaltijdvergoeding 5,15 euro moet zijn, moet bijvoorbeeld maar later met de OR geregeld worden.” Ook zouden toeslagen voor bijvoorbeeld werk op zondag, en de 35- tot 40-urige werkweek uit de basisovereenkomst moeten worden geschrapt.

“We hebben nu enorm dikke boekwerken met een spaghetti van regels. Mensen die het aangaat, begrijpen er niets meer van. Door ze te vereenvoudigen kunnen we tijd en geld besparen.”

Hamming gaf ook aan vertrouwen te hebben in het jaar 2006 voor de detailhandel. Toch zou het nooit meer zo mooi worden als het is geweest. “Er is sprake van een scherpe concurrentie waardoor de prijzen laag zijn en de concurrentie van internet neemt toe.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!