Cyberbeveiliging steeds belangrijker in de retail

Cyberbeveiliging steeds belangrijker in de retail

Slimme retailoplossingen, zoals zelfscankassa's en contactloos betalen, vergroten cyberrisico’s. Palo Alto Networks kan retailers helpen de cyberbeveiliging up to date te brengen en voorbereid te zijn op de toekomst van retail.

Digitalisering in winkeloplossingen

Slimme winkeloplossingen stroomlijnen de winkelervaringen, verlagen personeelskosten en bevorderen de loyaliteit van de klant. Hierdoor worden herhalingsbezoeken aangemoedigd en kan de tevredenheid van de werknemers toenemen. Internet of Things (IoT) en andere innovatieve technologieën brengen een revolutie in de retail teweeg. IoT wordt op veel manieren ingezet binnen de retail. Zo kan voorraadbeheer worden verbeterd door realtime sensoren, waardoor de voorraad sneller kan worden aangevuld en de klantervaringen worden verbeterd. Zelfscankassa’s kunnen de efficiëntie verbeteren door transacties te versnellen. In magazijnen kan IoT de verwerking van goederen automatiseren, fouten minimaliseren en integreren met inventarisatiesystemen om een soepele werking te garanderen. Beveiligingssystemen met IoT kunnen ook de veiligheid versterken door te controleren op diefstal en er zijn oplossingen om verspilling en overproductie tegen te gaan, wat de duurzaamheid bevordert.

IoT als zwakke schakel in cyberbeveiliging
De toename van digitalisering en met name IoT, oftewel verbonden apparaten, in de retail vergroot echter ook de kans op cyberaanvallen en datalekken. De opkomst van geavanceerde hacktechnieken heeft IoT-apparaten bijzonder kwetsbaar gemaakt en de juiste beveiliging is essentieel voor zowel winkeliers als consumenten

De hoeveelheid verschillende IoT-apparaten in retailomgevingen maakt het ingewikkeld om ze veilig te beheren. Fabrikanten van IoT-oplossingen schieten vaak tekort als het gaat om de veiligheid van hun apparaten: ze worden geleverd met kwetsbaarheden, niet-ondersteunde besturingssystemen en zonder encryptie.

Overheden reageren met regulering om beveiliging van IoT te bevorderen, zoals de EU Cybersecurity Act. Dit is echter niet genoeg om de veelzijdige uitdagingen van IoT-beveiliging aan te gaan.

Palo Alto Networks Enterprise IoT Security
Palo Alto Networks Enterprise IoT Security biedt een uitgebreide oplossing voor de belangrijkste uitdagingen waarmee retailers te maken hebben bij het beveiligen van hun IoT-apparaten:

  • Verbeterde zichtbaarheid: Met de toenemende diversiteit en het groeiende aantal IoT-apparaten in winkels, is het bijhouden van de status van elk apparaat cruciaal. Palo Alto Networks Enterprise IoT biedt zichtbaarheid in elk aangesloten apparaat op het netwerk. Deze zichtbaarheid is essentieel voor het detecteren van ongeautoriseerde apparaten en het monitoren van verdachte activiteiten. Zo kunnen retailers hun netwerken beschermen tegen potentiële dreigingen.
  • Geautomatiseerde threat prevention: Het dreigingslandschap is voortdurend in beweging, met dagelijks nieuwe dreigingen. Palo Alto Networks maakt gebruik van geavanceerde machine learning en AI om potentiële dreigingen automatisch te detecteren en te voorkomen dat misbruik kan worden gemaakt van kwetsbaarheden in IoT-apparaten. Deze proactieve aanpak helpt het risico op datalekken te verkleinen.
  • Uitgebreid beveiligingsbeleid: Retailers worstelen vaak met verschillende beveiligingsniveaus voor verschillende IoT-apparaten. Palo Alto Networks biedt een gecentraliseerd platform waar retailers een consistent beveiligingsbeleid kunnen toepassen voor alle apparaten, ongeacht fabrikant of besturingssysteem. 
  • Encryptie en bescherming van gegevens: Onversleutelde gegevens vormen een groot risico voor retailers, omdat ze gemakkelijk kunnen worden onderschept en misbruikt door aanvallers. Enterprise IoT Security biedt inzicht in onversleutelde gegevens. Retailers kunnen deze versleutelen of het verkeer segmenteren, zodat aanvallers er moeilijker bij kunnen.
  • Compliance: Het kan een uitdaging zijn om wegwijs te worden in de verschillende voorschriften van regelgeving rond de beveiliging van IoT-apparaten. Palo Alto Networks vereenvoudigt compliance door oplossingen te bieden die voldoen aan de wereldwijde IoT-beveiligingsstandaarden of deze zelfs overtreffen.
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit: Omdat retailomgevingen blijven evolueren, moeten hun beveiligingsoplossingen dat ook doen. Palo Alto Networks Enterprise IoT Security is ontworpen om mee te schalen met de behoeften van retailers. 

Het potentieel van IoT in retail is enorm en biedt nieuwe mogelijkheden voor groei en innovatie naarmate de technologie zich ontwikkelt. Dit gaat echter wel gepaard met aanzienlijke risico's als de onderliggende netwerken niet goed beveiligd zijn. Om IoT ten volle te benutten, moeten retailers verder gaan dan traditionele beveiligingsoplossingen. Ze moeten nieuwe specifiek ontworpen IoT-beveiligingsoplossingen implementeren die uitgebreide zichtbaarheid en bescherming bieden. De beperkingen van bestaande oplossingen onderstrepen de behoefte aan tools die speciaal zijn ontworpen om netwerken actief te bewaken, IoT-dreigingen te detecteren en blokkeren en aanvallen te voorkomen voordat ze plaatsvinden. Aangezien het aantal datalekken en cyberaanvallen in retail blijft toenemen, kan de urgentie van het inzetten van robuuste beveiligingsmaatregelen niet genoeg worden benadrukt. Zeker met de hoogtepunten van drukte zoals Black Friday en de feestdagen in zicht.

Til jouw IoT-beveiligingsstrategie naar een hoger niveau door deel te nemen aan de interactieve workshop van Palo Alto Networks. Krijg praktische ervaring met apparaatzichtbaarheid, risicobeoordeling en uitgebreide beveiligingsoplossingen.

Lees hier meer over Palo Alto Networks Enterprise IoT Security.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!