Ahold-straffen “niet te verkopen”

De rechtszaak tegen de voormalige Ahold-top krijgt vrijwel zeker een vervolg. De uitspraak van de rechtbank heeft namelijk tot sterk wisselende reacties geleid. Slechts enkele minuten na de uitspraak kondigde Cees van der Hoeven aan in beroep te zullen gaan. “Ik hoop dat in het hoger beroep de echte waarheid gewaardeerd wordt. Wij hebben op geen enkele manier bijgedragen aan frauduleuze handelingen.”

De advocaten van Michiel Meurs en Jan Andrae zeiden het vonnis eerst te gaan bestuderen, en zich te beraden op een vervolg.

Het Openbaar Ministerie toonde zich tevreden over het feit dat drie van de vier zijn veroordeeld. “De verdachten hebben grote fouten gemaakt en zijn dus terecht veroordeeld.” Maar: “Ten aanzien van de straffen denken we na over een hoger beroep.”

Andere partijen waren een stuk minder dan het OM te spreken over de uitspraak. Peter Paul de Vries, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters: “Maatschappelijk is het niet te verkopen dat topmensen met zulke milde straffen wegkomen wanneer zij ernstige delicten plegen.”

Pieter Lakeman, van de Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie, is vooral ontstemd door de vrijspraak voor de vierde verdachte, Roland Fahlin. “Hij wordt vrijgesproken omdat hij de management-rapporten niet heeft gelezen en dus niet kon weten wat zich afspeelde. Dat is erg teleurstellend.”

Van der Hoeven en Meurs werden gisteren veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van negen maanden, en een boete van 225.000 euro. Andrae kreeg vier maanden voorwaardelijk en 120.000 euro boete opgelegd.

Reageer op de Stelling van de Week op het Forum: “Ahold-straffen terecht”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!