Artsen: consulten in supers gevaarlijk

Het uitvoeren van medische tests in supermarkten is misleidend en gevaarlijk, volgens artsen en deskundigen. Het zou lijden tot schijnzekerheid en onnodig medicijngebruik. Bij enkele vestigingen van Super de Boer is het momenteel mogelijk een gezondheidscheck te laten uitvoeren. Ook trekt de Hartstichting alweer voor de vierde keer door het land met de Nationale Cholesterol Test.

Pieter van Dam van de Landelijke Huisartsen Vereniging over de tests: “Op het eerste gezicht hartstikke leuk voor de mensen, maar die onderzoekjes leiden tot een onnodige run op de huisarts en dus tot extra kosten. Wie denkt iets te mankeren, kan beter naar de dokter gaan en niet naar de supermarkt. Deze tests leiden tot schijnzekerheid.”

Bij de Nederlandse Hartstichting bestaat verbazing over de kritiek. Woordvoerder Masja Brouwer stelt dat er juist goed overleg is met huisartsen over de supermarktonderzoeken. “Sommigen vrezen de extra aanloop, maar zulke dokters hechten dan misschien niet genoeg waarde aan het belang van preventie van hart- en vaatziekten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!